25 ценни съвета за всеки ден

Приемате ли съвети? Ние, хората, така сме устроени, че с лекота раздаваме съвети наляво и надясно за всякакви житейски ситуации. Но обратната роля – на съветвани, никак не ни е по сърце.

И въпреки това, тези 25 съвета, които ще прочетете след малко, са особено ценни – простички житейски принципи, в които си струва всеки да се вслуша и да ги вгради в ежедневието си:

1. Колкото по-бавно се движите, толкова по-бързо ще си отидете от този свят.

2. Не жалете пари за зъболекар и пътешествия – най-голямото богатство, което винаги можете да имате е ослепителната усмивка и прекрасните спомени.

3. Не сключвайте брак с човек, ако не сте убедени, че можете да прекарате целия си живот с него!

4. Никога не вдигайте ръка срещу жена, дете, животно или мъж – каквото и да е живо същество, което не е в състояние да ви счупи челюстта.

5. Никога не вдигайте ръка срещу когото и да е, ако имате възможност да го избегнете. В крайна сметка има само два основателни повода да влезеш в бой: да се бориш за живота си или да защитаваш свои близки.

6. Добрите маниери са основата на всичко!

7.  За грубостта няма извинение.

8. В живота никога няма да настъпи моментът, в който да сте толкова мъдри, опитни и успешни, че в нищо да не грешите. Бъдете готови за провали и им позволете да каляват духа ви. Миговете на позор трябва да са извор на сила, миговете на успех – на благодарност.

9.  Пазете коленете си! Ако спортувате редовно, те, рано или късно ще откажат да ви служат. Ако не спортувате, ще откажат внезапно.

10.  Ако между вас и вашата половинка постоянно избухват шумни скандали, значи, това не е вашата половинка.

11. Ако между вас и родителите ви избухват шумни скандали, това е в реда на нещата. Но винаги полагайте усилия за бързо помирение.

12.  На света има много прекрасни жени, но истински можеш да обичаш само пет-шест от тях.

13.  Има върхове, които непременно трябва да бъдат изкачени. Всички останали е най-добре да бъдат заобиколени.

14.  Не ставайте родители, докато не се научите да смятате друго човешко същество за по-важно от вас.

15. Главния фактор за успех е личният ви праг на болка. Както казва  Роки Балбоа: „Работата не е в това колко силно удряте, а колко силен удар можете да изтърпите, продължавайки да се движите напред.”

16. Никога не купувайте нищо от човек, който почука на вратата ви без покана – освен, ако не е напълно отчаян.

17.  Не губете ценно време в ревност, ненавист и гледане на безмислени филми.

18.  Ако имате време, по-добре вървете пеша.

19. Приятелството, истинското приятелство с малцината, които са достойни за това, изисква усилия. Помнете приятелите си, обичайте ги, бъдете с тях. Бъдете великодушни към грешките им. Но и не се страхувайте от самотни полети – помнете, всеки идва и си отива сам във Вселената!

20. Мислете за здравето си, но не затъвайте в хипохондрия.

21.  Обичайте работата! И се старайте никога да не поставяте граница между най-голямата страст в живота си и доходите.

22. С всички сили се старайте да не намразите този, когото някога сте обичали.

23. Зашеметявайте с талант! Бъдете ослепително гениални!

24. Не работате до изнемога, не пазарувайте с намаления, винаги сами забивайте победния гол.

25. Бъдете великодушни към тези, които нищо не могат да направят за вас.

 

Източник: Lifehacker

Изсветляване на косата с оцет

Много ефективен и изгоден начин да изсветлите косата си:

Съставки:

  • 200 мл. вода
  • 100 мл. ябълков оцет
  • щипка сол

Приготвяне:

Смесват се всички съставки  и всеки път, когато  миете косата напръсквайте и оставете да действа 5 мин. След това измивате косата както обикновено. Внимавайте да не пръскате със спрея в очите, защото ще ви люти.

Повтаряйте процедурата, докато не сте доволни от нюанса на косата

Теодор Неделчев: „Предлагам здраве, щастие и красота за всички“

Когато човек е здрав, се стреми към всичко, а когато няма здраве, се стреми единствено към него!

Теодор Неделчев е завършил НВУ „Васил Левски“ с гражданска специалност „Икономика на търговията“. Има магистратури „Публична администрация“ и „Европейска интеграция“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Управител на център „Здраве, щастие, красота” в град Велико Търново. Запален е по здравословния начин на живот, което се превръща в негово сериозно занимание. Интересът му е от ученическите години, когато започва да се занимава с йога, ушу и да се интересува от приложна психология. Организатор е на кампании срещу ГМО и акции, свързани с качеството на храните. От 6 г. организира семинари и обучения за личностно развитие. Теодор Неделчев е основател на Международен форум – изложение „Здраве, щастие, красота“, което се превърна в едно от най-мащабните събития, свързано с повишаване на физическото и менталното благосъстояние на хората в България. 

foto 497
Първото издание на форума бе през 2012 г. и се проведе във Велико Търново. Уникалното в него е съчетаването на лекционна програма с изложение на биохрани, козметика, стоки и много практики. Така хората не само могат да се докоснат до оздравителна система или метод, а и да го практикуват и да участват на място. Вече имаме 14 издания на изложението, което се провежда в Русе, Бургас, Варна, Пловдив, София, Плевен и други градове на страната.
На изложението представяме много аспекти на здравето, така че за всеки да има по нещо, а той да си вземе само това, което му харесва. Може да е информация, метод, споделен опит, здравословен продукт или козметика. Ние сме направили една цветна градинка, а всеки сам ще набере букет от знания или продукти за него си.
Програмата е едно от нещата, което отличава Международен форум – изложение „Здраве, щастие, красота“ със своя харизма, потенциал и значимост. Ако трябва да говоря със спортна терминология, това е националният отбор по здраве със своите изявени и добре познати имена, но и с млади, тепърва доказващи се таланти и експерти в тази област. Винаги имаме чуждестранно участие и това е изключително полезно за посетителите, за да направят сравнение и да се докоснат до други култури.
Целта е да достигаме до все повече хора, да разпространяваме знанията и опита, да показваме на хората, че всичко е в техните ръце, че те могат да променят живота си и да го превърнат в едно прекрасно изживяване. Посланието на форума е да помислим за здравето си предварително, преди да сме го загубили. Идеята е да оценим в настоящия момент колко е важно да сме здрави. Един здрав човек е креативен – създаващ и развиващ се.
На предстоящото изложение във Велико Търново ще пристигнат над 30 лектори и още толкова изложители. Събитието ще се проведе от 13 до 15 март в мола. Жителите и гостите на старата столица ще имат възможността да се срещнат с различни специалисти и техните методи. В рамките на три дни посетителите ще видят най-новото в сферата на здравословния начин на живот, а официалното откриване е насрочено за 13 март от 12 ч.
Пробиотиците, рождените числа, ароматерапията, рейки, как да си помогнем сами да сме здрави, феноменалните възможности на мозъка, тайните на дълголетието и как да се лекуваме по ушната мида са само част от лекциите в разнообразната програма. Предвидили сме и ателиета по рисуване с къна и логически игри, демонстрации по йога и тай чи, както и импро театър. Един от акцентите в програмата ще бъде изложбата „На пчелите с любов“, която се ползва с подкрепата на Европейския парламент.
Индийският инструктор по йога Санджай йоги ще изнесе беседа на тема „Йога и аюрведа – помощници в живота с домашни средства“, а председателят на Федерацията по руско бойно изкуство Вадим Шишкин и преподавател в център „Норбеков” пък ще обясни на посетителите как емоциите влияят на здравословното състояние.
Този път отделяме специално внимание на децата и ще направим за тях истински празник. Чрез игри, забавления, песни и танци на малчуганите ще бъде обяснено какво означава здравословно хранене. Шоуто ще се проведе на 13 март от 18 часа на първия етаж в МОЛ – Велико Търново, а входът е свободен за всички деца. По време на форума посетителите отново ще могат да разгледат и изложение, на което производители ще покажат здравословни храни и добавки, био- и натурална козметика, а така също и разнообразни природосъобразни продукти. Нека всички, които желаят да повишат качеството на своя живот или да получат идеи как да го направят по здравословен начин, да заповядат. Аз гарантирам, че те ще подобрят качеството на настроението си, което е първата крачка по този път. И нека не забравят, че човек, когато е здрав, се стреми към всичко, а когато няма здраве, се стреми единствено към него.

Източник: вестник Борба

Подстригването на косата променя живота

Магията на постригването на косата е в състояние да промени посоката на живота Ви. Като отрежете косата си, отрязвате отношението си към миналото. Ако сте преживели неприятна раздяла, позор или унижение, задължително е да отрежете част от косата си. Това ще Ви помогне. Посетете фризьорски салон, като предварително изхвърлите всички проблеми от главата си. Заредете се с цели и очакване на малко или голямо чудо. Когато седнете на стола на фризьора, отпуснете се и се потопете изцяло в мечтите си.

Мислете само за хубави неща, изгонете от главата си мисълта, че промяна може да не се получи. Ако пък сте решили Вие да се подстрижете сами, постоянно си повтаряйте наум: „Нека старото и лошото си тръгне и освободи път на по-доброто“. Ако можете да вземете от фризьора косата си, върнете в къщи, изгорете я и кажете: „Старото изгоря, пепелта отлита, щастието ми идва“.

Ако Ви е зарязал любимият човек, а не можете да забравите това, отрежете косата си колкото се може по-късо и задължително сменете цвета й. Ако сте руса, боядисвайте я с тъмна или червеникава, ако сте с тъмна коса, станете блондинка. Ако сте с права коса, редовно я навивайте на букли, ако сте къдрава, изправяйте я редовно.

Важното е всеки път, когато правите промяна с косата си, да повтаряте наум, че всичко ще бъде наред и най-доброто тепърва ще се случи.

Тази магия е много мощна, но с нея не трябва да се прекалява. Ако твърде често сменяте изцяло визията си, това ще отслаби действието на магията.Тази магия се ползва в крайни случаи, когато усещате, че трябва ад се отървете от нещо неприятно в живота Ви, което вече Ви тежи прекалено много.