25 ценни съвета за всеки ден

Приемате ли съвети? Ние, хората, така сме устроени, че с лекота раздаваме съвети наляво и надясно за всякакви житейски ситуации. Но обратната роля – на съветвани, никак не ни е по сърце.

И въпреки това, тези 25 съвета, които ще прочетете след малко, са особено ценни – простички житейски принципи, в които си струва всеки да се вслуша и да ги вгради в ежедневието си:

1. Колкото по-бавно се движите, толкова по-бързо ще си отидете от този свят.

2. Не жалете пари за зъболекар и пътешествия – най-голямото богатство, което винаги можете да имате е ослепителната усмивка и прекрасните спомени.

3. Не сключвайте брак с човек, ако не сте убедени, че можете да прекарате целия си живот с него!

4. Никога не вдигайте ръка срещу жена, дете, животно или мъж – каквото и да е живо същество, което не е в състояние да ви счупи челюстта.

5. Никога не вдигайте ръка срещу когото и да е, ако имате възможност да го избегнете. В крайна сметка има само два основателни повода да влезеш в бой: да се бориш за живота си или да защитаваш свои близки.

6. Добрите маниери са основата на всичко!

7.  За грубостта няма извинение.

8. В живота никога няма да настъпи моментът, в който да сте толкова мъдри, опитни и успешни, че в нищо да не грешите. Бъдете готови за провали и им позволете да каляват духа ви. Миговете на позор трябва да са извор на сила, миговете на успех – на благодарност.

9.  Пазете коленете си! Ако спортувате редовно, те, рано или късно ще откажат да ви служат. Ако не спортувате, ще откажат внезапно.

10.  Ако между вас и вашата половинка постоянно избухват шумни скандали, значи, това не е вашата половинка.

11. Ако между вас и родителите ви избухват шумни скандали, това е в реда на нещата. Но винаги полагайте усилия за бързо помирение.

12.  На света има много прекрасни жени, но истински можеш да обичаш само пет-шест от тях.

13.  Има върхове, които непременно трябва да бъдат изкачени. Всички останали е най-добре да бъдат заобиколени.

14.  Не ставайте родители, докато не се научите да смятате друго човешко същество за по-важно от вас.

15. Главния фактор за успех е личният ви праг на болка. Както казва  Роки Балбоа: „Работата не е в това колко силно удряте, а колко силен удар можете да изтърпите, продължавайки да се движите напред.”

16. Никога не купувайте нищо от човек, който почука на вратата ви без покана – освен, ако не е напълно отчаян.

17.  Не губете ценно време в ревност, ненавист и гледане на безмислени филми.

18.  Ако имате време, по-добре вървете пеша.

19. Приятелството, истинското приятелство с малцината, които са достойни за това, изисква усилия. Помнете приятелите си, обичайте ги, бъдете с тях. Бъдете великодушни към грешките им. Но и не се страхувайте от самотни полети – помнете, всеки идва и си отива сам във Вселената!

20. Мислете за здравето си, но не затъвайте в хипохондрия.

21.  Обичайте работата! И се старайте никога да не поставяте граница между най-голямата страст в живота си и доходите.

22. С всички сили се старайте да не намразите този, когото някога сте обичали.

23. Зашеметявайте с талант! Бъдете ослепително гениални!

24. Не работате до изнемога, не пазарувайте с намаления, винаги сами забивайте победния гол.

25. Бъдете великодушни към тези, които нищо не могат да направят за вас.

 

Източник: Lifehacker

Подстригването на косата променя живота

Магията на постригването на косата е в състояние да промени посоката на живота Ви. Като отрежете косата си, отрязвате отношението си към миналото. Ако сте преживели неприятна раздяла, позор или унижение, задължително е да отрежете част от косата си. Това ще Ви помогне. Посетете фризьорски салон, като предварително изхвърлите всички проблеми от главата си. Заредете се с цели и очакване на малко или голямо чудо. Когато седнете на стола на фризьора, отпуснете се и се потопете изцяло в мечтите си.

Мислете само за хубави неща, изгонете от главата си мисълта, че промяна може да не се получи. Ако пък сте решили Вие да се подстрижете сами, постоянно си повтаряйте наум: „Нека старото и лошото си тръгне и освободи път на по-доброто“. Ако можете да вземете от фризьора косата си, върнете в къщи, изгорете я и кажете: „Старото изгоря, пепелта отлита, щастието ми идва“.

Ако Ви е зарязал любимият човек, а не можете да забравите това, отрежете косата си колкото се може по-късо и задължително сменете цвета й. Ако сте руса, боядисвайте я с тъмна или червеникава, ако сте с тъмна коса, станете блондинка. Ако сте с права коса, редовно я навивайте на букли, ако сте къдрава, изправяйте я редовно.

Важното е всеки път, когато правите промяна с косата си, да повтаряте наум, че всичко ще бъде наред и най-доброто тепърва ще се случи.

Тази магия е много мощна, но с нея не трябва да се прекалява. Ако твърде често сменяте изцяло визията си, това ще отслаби действието на магията.Тази магия се ползва в крайни случаи, когато усещате, че трябва ад се отървете от нещо неприятно в живота Ви, което вече Ви тежи прекалено много.