Теодор Неделчев: „Предлагам здраве, щастие и красота за всички“

Когато човек е здрав, се стреми към всичко, а когато няма здраве, се стреми единствено към него!

Теодор Неделчев е завършил НВУ „Васил Левски“ с гражданска специалност „Икономика на търговията“. Има магистратури „Публична администрация“ и „Европейска интеграция“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Управител на център „Здраве, щастие, красота” в град Велико Търново. Запален е по здравословния начин на живот, което се превръща в негово сериозно занимание. Интересът му е от ученическите години, когато започва да се занимава с йога, ушу и да се интересува от приложна психология. Организатор е на кампании срещу ГМО и акции, свързани с качеството на храните. От 6 г. организира семинари и обучения за личностно развитие. Теодор Неделчев е основател на Международен форум – изложение „Здраве, щастие, красота“, което се превърна в едно от най-мащабните събития, свързано с повишаване на физическото и менталното благосъстояние на хората в България. 

foto 497
Първото издание на форума бе през 2012 г. и се проведе във Велико Търново. Уникалното в него е съчетаването на лекционна програма с изложение на биохрани, козметика, стоки и много практики. Така хората не само могат да се докоснат до оздравителна система или метод, а и да го практикуват и да участват на място. Вече имаме 14 издания на изложението, което се провежда в Русе, Бургас, Варна, Пловдив, София, Плевен и други градове на страната.
На изложението представяме много аспекти на здравето, така че за всеки да има по нещо, а той да си вземе само това, което му харесва. Може да е информация, метод, споделен опит, здравословен продукт или козметика. Ние сме направили една цветна градинка, а всеки сам ще набере букет от знания или продукти за него си.
Програмата е едно от нещата, което отличава Международен форум – изложение „Здраве, щастие, красота“ със своя харизма, потенциал и значимост. Ако трябва да говоря със спортна терминология, това е националният отбор по здраве със своите изявени и добре познати имена, но и с млади, тепърва доказващи се таланти и експерти в тази област. Винаги имаме чуждестранно участие и това е изключително полезно за посетителите, за да направят сравнение и да се докоснат до други култури.
Целта е да достигаме до все повече хора, да разпространяваме знанията и опита, да показваме на хората, че всичко е в техните ръце, че те могат да променят живота си и да го превърнат в едно прекрасно изживяване. Посланието на форума е да помислим за здравето си предварително, преди да сме го загубили. Идеята е да оценим в настоящия момент колко е важно да сме здрави. Един здрав човек е креативен – създаващ и развиващ се.
На предстоящото изложение във Велико Търново ще пристигнат над 30 лектори и още толкова изложители. Събитието ще се проведе от 13 до 15 март в мола. Жителите и гостите на старата столица ще имат възможността да се срещнат с различни специалисти и техните методи. В рамките на три дни посетителите ще видят най-новото в сферата на здравословния начин на живот, а официалното откриване е насрочено за 13 март от 12 ч.
Пробиотиците, рождените числа, ароматерапията, рейки, как да си помогнем сами да сме здрави, феноменалните възможности на мозъка, тайните на дълголетието и как да се лекуваме по ушната мида са само част от лекциите в разнообразната програма. Предвидили сме и ателиета по рисуване с къна и логически игри, демонстрации по йога и тай чи, както и импро театър. Един от акцентите в програмата ще бъде изложбата „На пчелите с любов“, която се ползва с подкрепата на Европейския парламент.
Индийският инструктор по йога Санджай йоги ще изнесе беседа на тема „Йога и аюрведа – помощници в живота с домашни средства“, а председателят на Федерацията по руско бойно изкуство Вадим Шишкин и преподавател в център „Норбеков” пък ще обясни на посетителите как емоциите влияят на здравословното състояние.
Този път отделяме специално внимание на децата и ще направим за тях истински празник. Чрез игри, забавления, песни и танци на малчуганите ще бъде обяснено какво означава здравословно хранене. Шоуто ще се проведе на 13 март от 18 часа на първия етаж в МОЛ – Велико Търново, а входът е свободен за всички деца. По време на форума посетителите отново ще могат да разгледат и изложение, на което производители ще покажат здравословни храни и добавки, био- и натурална козметика, а така също и разнообразни природосъобразни продукти. Нека всички, които желаят да повишат качеството на своя живот или да получат идеи как да го направят по здравословен начин, да заповядат. Аз гарантирам, че те ще подобрят качеството на настроението си, което е първата крачка по този път. И нека не забравят, че човек, когато е здрав, се стреми към всичко, а когато няма здраве, се стреми единствено към него.

Източник: вестник Борба